Üdvözöllek!

Gálné Balázs Betty vagyok, a ranch alapítója. Azért hoztam létre a ranch-et, hogy gyermekek szabadidő lovagoltatásával, póni lovagoltatással, gyermekek fejlesztésével foglalkozhassak.

A szakterületem a részképesség gyengeség problémák fejlesztése 4 éves kortól 12 éves korig. Figyelem, emlékezet, észlelés, szerialitás, téri orientáció, koordináció, beszédpercepció fejlesztése. A PPKE Vitéz János karán szociálpedagógusként diplomáztam, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon tanultam több részképesség gyengeség fejlesztési módszert, a MTA-án Gósi Máriától a beszédészlelési, beszédmegértési problémák fejlesztését, Alapozó Mozgásterápiát, Alternatív képességfejlesztő lovasterápiát, valamint lovastúravezetői képesítést szereztem.

Mit is csinálok tulajdonképpen? Egyszerűen csak a ló közelségét használom fel a munkámban. Ne gondoljunk önálló gyógyító eljárásra, de történhet orvosi indikáció alapján is, vagy pedagógiai javaslatra kiegészítő tevékenységként, más terápiás ágakkal ötvözve viszont a leghatékonyabb eszköz lehet. A módszer megnevezése ló asszisztált fejlesztés. A fejlesztés a ló, a páciens, és a terapeuta háromszögében zajlik, ahol a ló a segítőm. A ló megkérdőjelezhetetlenül hiteles, elfogadó, őszinte társ, közvetlen visszajelzést ad, megfogja, megtartja a figyelmet, mivel nagy és erős, erőt, biztonságot sugároz, fejleszti a szociális készségeket, erősíti az ént és az önkontroll érzetét.

Ma egy olyan rohanó világban élünk, ahol nincs időnk észrevenni a természet adta szépségeket. Pedig az egészséghez nem csak a test, hanem a lélek harmóniája is szükséges. Ebben segít nekünk a ló, hiszen a leghasznosabb és a legsokoldalúbb társunk lehet. A lovaglásnál nincs természetesebb és egészségesebb mozgásforma. A lovaglás élettani hatása az egészségmegőrző és egészségfejlesztő szerep, fizikai, mentális és érzelmi jó hatásai is vannak.

Nagy szeretettel várlak a Betty Ranchen, egy kis völgyben, mezőkkel és rétekkel ölelve, mely körbe van véve hegyekkel, dombokkal, a távolban látszik a Börzsöny hegyvonulata, a hegyek lábánál a vén Duna kanyarog, a ranch alatt egy tó található, melyet egy csörgedező patak táplál és a levegő kristály tiszta.

Lovaink

Kitty

a csodaszép szemű, elegáns magyar félvér kanca

Szilaj

a herélt Shetland póni, aki a csapat bohóca, jópofija

Üxy

a herélt holland póni, aki egy kiválóan képzett lovacska

Alín

a mini Shetland póni kanca a legkisebbek szórakoztatására

Dáriusz

herélt magyar félvér

Apolló

herélt haflingi